BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, February 29, 2012

sembang-sembang petang dengan si SAHABAT

Holla readers..lame jugak rasenye aku tak hapdate belog kan?ade la dlam 50 tahun..oke itu tipu aku pun hidup tak sampai 22 lagi..ngeee~oke kawan2 hari ni aku nak bercerite pasal seorang kawan aku ni..erkk..lebih tepat kalau aku panggil dye sahabat.. “lelaki ke?” ..yup,seorang lelaki..nasib dye pun same macam aku..tp aku rase dye lagi teruk sebab awek dye nak tunang dan terus kawen..kesian kan?acctualy aku dah berkawan dengan dye almost 3 years tp aku tak pernah jumpe dye..kiteorg contact trough the phone je,kiteorg selalu share masalah kiteorg.. “eleh..nak cakap kau dah jatuh cinte nan dye la tu..kan?”.. no,just want to let u know he such a great bestfriend..yea dye seorang kawan yg sangat baik..seorang pendengar yg setia plus dye SENGAL..haha..dye kelakar..baru2 ni dye ade datang jumpe aku..setelah berkawan hampir 3 tahun baru pertame kali aku jumpe dye..dye lebih sengal dr ape yg aku bayangkan..

Kiteorang keluar negok wayang,karoke lepak2..so ni aku nak cite kat korang time aku lepak2 tu..aku bawak dye lepak kat taman layang-layang..saje habis mase petang kat situ..

He : awk buat ape kite lepak kat sini?

Aku : saje je,sy suke datang sini tengok orang main layang-layang..rase tenang jee..

He : awk pg la main sekali.

Aku : malas la..

He : awk mane pernah rajin..

Aku : sengal la awk ni!

He : emm..awk, sy nak tnye sikit la..

Aku : ee..sy dah bosan la asik dengar suare awk je...senyap je boeh tak?asik nak tnye je..hahahah

He : k fine!

Aku : ekeleh..merajok pulak!lepuk kang..nak tanye ape?cepat la..

He : awk happy sekarang ni?

Aku : ape punye soklan awk ni..happy la..ade nampak sy nagis ke ape?

He : memang la takde nampak..tp dalam hati sy tak tau..

Aku : ape yg cube awk sampaikan sebenarnye ni?

He : ntah la awk,negok awk happy dr tadi sy macam tak percaye yg bf awk tinggalkan awk..

Aku : erk..malas la cite pasal ni.

He : sy bukan nak cite pasal ni..tp dr td sy jumpe awk sy ade banyak soklan nak tanye awk,,

Aku : hemm...yela2..tanye la..kang tak bg tanye nagis guling2 pulak kat sini..

He : betul ni?tp awk jng nagis kat sini..kang org ingat sy pulak buat awk nagis..

Aku : betul la ni..kang tarik balik kang..tak bg tanye ape2 terus hantar pg pudu baru tau!

He : hehehehe..awk tak rindu bf awk ke?

Bukk..rase macam ade batu jatuh dr atas terus himpap dade aku!

Aku : humm..rindu..rindu sangat...terlalu rindu..tp ape yg sy boleh buat?

He : hemm..sayang dye lagi?

Aku : tipu la kalau sy cakap sy tak sayang dye lagi..sayang tu macam dulu lagi awk..takde kurang sikit pun..satu minit pun otak ni tak pernah berenti pk pasal dye..satu saat pun depan mate ni tak pernah hilang bayang wajah dye..sy tak pernah lupe ape yg selalu dye cakap kat sy..care dye ketawe,care dye cakap,semuenye sy ingat..i never forget anything about him..

He : sayang betul awk kat dye kan?tp dye dah buat awk macam tu pun awk still syg dye lagi?cari je laki lain awk..

Aku : hahaha..ayat awk ni same nan semue org yg tau pasal sy..semue org suruh sy cari penganti,suruh sy lupe kan dye..haishh..kalaulah nak lupekan dye tu sesenang switch of the light..sy dah buat dah awk..dari dulu lagi..masalahnye susah macam nak cabut pokok kayu balak pakai tangan..kalaulah dalam otak sy ni ade satu fius yg ade name ‘b’ sy dah cabut wak..sy buang jauh2..tp ni melibatkan hati dan perasaan..awk jng main gile wak kalau bab2 hati ni..takut it’s take the whole life untuk lupekan dye..hehehe..

Dan dye masih lagi seorang pendengar yg setia..

Aku : ehh..awk nagis?

He : hehe..sy tak sanggka awk sekuat ni?tabah betul hati awk..sy yg dengar ni pun sedih..ape tah lagi awk yg menghadap bende ni..

Aku : sy sebenarnye tak larat dah awk..rase macam penat sangat..rase down gile wak..tp sy tak tau mane sy dapat kekuatan untuk terus gelak,untuk terus ketawe,untuk terus buat semue bende yg macam sy buat sekarang ni..terus terang wak sy cakap time mule2 tu sy tak makan dekat 2 minggu...sumpah tak rase lapar lansung..air mate macam paip pecah..mate rabak..macam panda..hahaha

He : sekarang awk nagis lagi?

Aku : hemm...nagis,tp ade time2 tertentu..

He : bile?

Aku : malam..

He : asal malam pulak?asal tak siang ke subuh ke...

Aku : mengom jugak kan awk ni!hahaha..ntah la..mungkin malam baru terase sunyi kot..baru terase rindu tu kuat sangat..dan sebab yg paling utame..bile sy tido sy teruk gambar dye kat dada..time tu rase macam dekat sangat walaupun tu hanyelah sekeping gambar..

He : awk tak nak cari pengganti?

Aku : tak terfikir..rase nak bercinta tu dah hilang..hehehe...dah la awk jom pg makan pulak..jap lg awk nak balik dah..

He : awk last soklan..

Aku : ape nye lagi..sebok je la awk ni..

He : kalau dye datang balik..awk...

Aku : ntah! Dah jom..kang tinggalkan kang..padan muke..

*p/s : semalam dye dah jumpe perempuan yg sesuai untuk dye...tahniah awk..suke sangat dye pun dapat awk..one more thing,nasib baik dye tu agak bute IT..at least tak la dye tau aku cite pasal dye..kuikuikuiku

1 comments:

dwaty said...

Mmg susah nak cari pganti kan.. Takpe awk muda lagi.. Pasti ada yg mnanti..
Salam kenal