BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 7, 2011

a few things make me fall to you

hai, saya boyfriend owner belog ni


assalamualikum readers ku yg tersayang. sudah lama rasanya beta tidak hapdet belog beta ni. beta harap tuan hamba sekalian tidak murka dengan beta. *dah aku ni kenape ber'beta'2 bagai. haha..:05:
dah2 tak payah nak gelak2 aku rembat bontot sorang2 baru tau. merujuk kepada tajuk entry kali ni kau org pun tau kan entry kali ni untuk incik.abg syg lg kan? "asik buat entry untuk mamat ni je. malas la bace belog kau." "bukan ape. semenjak 2 menjak 3 menjak ni aku terjiwang la nan incik abg syg. seperti yg di maklumkan before this, dia ade kat sarawak aku pulak kat sini.jauh wehh.memang la naik flight 2-3 hour je. tp memerlukan sehari la..dah pg sane tak kan kau nak dating negok wayang pastu balik. tak berbaloi weh!"
oke cukup la tu mukodimah untuk kali ni.
xxxxxxxxxxxx

hai incik abg yg sedang bace belog awek awk.:13: hikhik *gatai beno kau ni fatehatul oii.. oke first of all nak cakap kite rindu awk. kite buat entry ni sebab nak bg tau awk nape kite sayang awk, awk nak tau tak? tak nak tau takpe la. k bai! hikhikhik

sayang ade few things yg buat kite sayang kat awk. kite list down oke :-

1. awk layan kite macam princess - "macam mane pulak tu?" maybe awk tak perasan, tp kite boleh rase. oke lest say's kalau kite keluar awk mane kasi kite jalan sorang2 sampai kite nak g toilet pun awk follow.erkk tp tunggu kat luar la sampai kite siap sume awk still tunggu kat tempat yg same.tak berganjak pun.baik nye awk sayang. sy happy sangat :25:

2. awk penuhi sume permintaan kite - kite ingat lagi dulu kite pernah cakap kat awk kite teringin nak makan durian. pukul 12 tengah malam awk hantar msg kat kite "sayang tunggu luar, b datang." kite pun pelik asal awk datang malam2 rumah kite. awk sampai je awk bagi kite 2 biji durian. terkedu kite jap. "bio bona pakwe aku ni. aku cakap teringin je bukan betul2 nak makan." "cukup tak sayang 2 biji?" cukup b. time tu kire rase nak nagis tau tak! terharu. terime kasih awk :21:

3. awk tahan dengan kerenah kite - kite tau kite ni banyak sangat songehnye bile nan awk. nak tu la nak ni la. tp awk cool je ikut je ape kite suruh.takde pun mengeluh.syukurnye kite kenal awk. agaknye kalau lelaki lain mau nye kite kene tengking. uwaaa tak mau!

4. awk setia nan kite - kite ingat lg ade satu hari tu awk cakap kat kite "sayang ade budak kacau b." "sape?" terus awk kasi kite no budak tu. sweet la awk ni.

5. u made up my day - sometimes rase penat keje tu hilang bile awk msg kite "syg b ni penat ke?" terus hilang penat boleh pulak senyum sorang2. awk selalu jugak call kite tibe2 pastu buat kite gelak.haishh..noty la awk ni. awk tak jemu2 gurau nan kite.tu buat kite syg awk :08:


kadang-kadang kite rase kite tak layak pun untuk ade kat sisi awk. untuk jadi awek awk. rasenye awk mampu untuk dapat yg lagi baik dari kite.tp ntah la awk kite tak sanggup nak hilang awk.kalau betul pun awk nak tinggalkan kite untuk perempuan lain,kite nak pastikan perempuan tu mampu sayang awk lebih dr kite sayang awk.mampu untuk buat awk gembira and mampu buat awk lupakan kite.

*p/s : cayelah awk,ape yg kite buat kat awk selame ni.untuk kebaikan kite.takde niat nak sakit kan hati awk sebab kite terlalu sayangkan awk.:23:

Sunday, October 16, 2011

Tabung Birthday Fatehatul

Hye darling-darling ku sekalian..kauorang jng nak heran sangat la apesal aku hapdate pulak belog aku time keje…RAJIN!!ahahah..ok hari ni nak cite pasal birthday present..almaklum la aku nye birthday bulan 12 ni kan..so readers sekalian boleh lah start kumpul duit dr sekarang..tak pun kauorang sume buat 1 tabung khas untuk aku..hikhikhik..ok cukup la mukadimah untuk entry kali ni..jom chek it out ape yg aku impikan untuk birthday present kali ni..mane tau kauorang boleh post kan nanti..last nanti aku bg alamat..kot2 segan nak bg direct..boleh post laju kan..

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx









Cun kan?walawehh!!aku dah lame usha jam guess ni..so korang dah boleh start survey la harge dye..tp aku nak warne hitam(mengade2kan)..tp kalau warne putih pun orait jugak..takde hal la..so boleh la dapat kan di kedai2 guess yg berhampiran,,dapatkan sementare stock masih ade..


Perhh!!dah macam Jlo punye je aku negok..tp ok la kan..GUCCI tuuu..ahaha..baru la ade style..women carrier kan??ni aku negok harge dye dalm 200 lebih la..tak la mahal sangat..kalau sorang beli buat donation sorang 50 hinggit cukup la..


Pastu nak makan kat sini...tp kene belanjer la beday girl kan..huahuahua..best nye!!kalau tak cukup duit aku makan kauorang negok pun takpe..


*p/s : sape2 berminat boleh pm aku.. :P

Friday, October 7, 2011

untuk seorang AHMAD SAFWAN BIN AHMAD ADIB

yes!!he is my hero:13:

Kali ni entry bukan untuk readers tersayang oke..sorry darlings..hari ni untuk EN.ABG SYG..

Xxxxxxxxxxxxxx

Mesti awk terkejutkan b org buat entry untuk awak..ntah la kadang2 tak semue bende senang di luah mengunakan perkataan yg terkeluar tiap kali kite bercakap...maybe this is the best way i told u everything..bukan niat org nak gaduh nan awak b..it’s almost 5 years b we have been together..bg org it’s take a long time b untuk sampai kan 5 tahun tu..kalau org kawen dah ade 2 anak dah..tak kan lah dalam mase 5 years tu awk tak boleh faham macam mane awek awk ni..macam mane tahap ke’manja’an awek awk ni..org tak mintak awk limpahkan org dengan segunung emas permate..tak mintak awk taburkan duit berguni2..tak mintak awk gadaikan nyawe awk untuk org..org tak mintak jugak awk 24/7 awk untuk layan kerenah org..i need your attention..it’s enough for me kalau awk wish good morning syg and lastly good night..memang tak dinafikan semue perempuan nak kan bf dye se’romantik’ farid kamil dalam cite lagenda budak setan..se’cool’ arron aziz dalam cite nora elena..tp kalau org dah tak boleh dapat macam tu it’s enough for me seorang AHMAD SAFWAN BIN AHMAD ADIB..

Xxxxxxxxxxxxx

Mesti awk ade cakap “eleh..bukan b tak pernah msg awk,pernah ke b tak layan awk baik?”..yes b!pernah! awk pernah layan org baik2 awk pernah treat org macam princess..i’m so happy that time..bile kite dating memang awk treat org baik2..tak bagi org jalan sorang2..even nak pg tengok teady bear pun kene pg negok same2..u’r too sweet b when we are on dating..u always holding my hand and u will never let it go...kadang2 org mintak awk bawak kan coklet untuk org bile awk datang jumpe org...awk mesti bawak..u never dissponted me hubby...even mintak sate pun awk akan datang bawak sate..yeah!that why i love u so much!!tp tu sume org akan rase bile kite jumpe..when we are on dating..after that u are going normal..b org perlu kan perhatian b bukan time kite umpe je..everytime i need it..lagi2 lah kite dah jauh...mungkin kite akan jadi semakin ‘JAUH’..org tak nak bende macam ni jadi kat KITE...org tak kuat kalau awk hilang dr org b...

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

b...awk pernah tau macam mane syg nye org kat awk..rindu nye org kat awk..perlunye awk dalam hidup org??pernah tak awk amek tau sume tu?kalau awk tak tau org nak bg tau awk sekarang...sayang nye org kat awk macam org sayang nyawe org..kalau awk takde org boleh mati...rindu nye awk kat org sampai satu saat org boleh nampak awk kat skrin computer,sampai kadang2 org boleh terdengar2 suare awk panggil name org, sampai bile org tutup mate org pakai tangan org boleh nampak awk di celah2 jari org..perlu nye awk dalam hidup org macam org perlukan oxygen..setiap saat setiap hari...sekarang awk boleh nampak tak macam mane org perlukan awk dalam hidup org??

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Awk akhir sekali org mintak maaf kalau entry kali ni ade buat awk marah atau terase..org buat entry ni pun sebab org tak mungkin daapat cakap nan awk bende2 ni sume..sekurang2 nye awk bace kan syg?so last from your princess i love u soo mmuchh...need u in my life..i hope it will last for ever and ever...

*p/s::23:sedih....

Saturday, September 10, 2011

THE DAY I MEET U

Holla readers! Ya ampun laling2 sekalian maap la yea dah lame tak hapdate belog..bizi la..sumpah tak tipu..yela aku sekarang kan bos..eceh2..koya seseko pulak..oke let stright to the point.hari ni nak cite pasal EN.ABG SYG..geli la tuu..wahahaha.bukan aku nak cite geli2 pun..nak cite pasal EN.ABG SYG passing out 8hb hari tu..yela dye dah menjandekan aku dekat 8 bulan pasal dye masuk penjare (PULAPOL)...aku sanggup amek EL tau semate2 nak negok dye passing out..yela kalau tak buat macam tu mampos la bos aku tak kasi cuti punyer..kedekut!

Oke cite sikit la on the way ke jalan semarak tu macam mane..aku banyun punye awal 5 lebih takut terlewat.. mane tak EN.ABG SYG siap pesan “syg..nanti awk kene sampai sebelom pukul 7 pg tau..paling lewat pukul 7 setengah.” Punye awal..aku ni dah la bangun nak g keje kul 7 lebih..set la jam..excited katekan..hikhikhik gatai!! Lagi pun aku janji nan umi (emak EN.ABG SYG) nak gerak pukul 6..dah siap2 tu umi pulak lewat..hujan kot pagi tu..so sejuk + mengantuk terlajak la umi tido..then aku tunggu kat pj..umi pick up aku kat situ...dah name pun hari kamis org sebok2 nak g keje aku pulak sebok nak pg jumpe EN.ABG SYG...memang jem dah la kem tu tengah2 kl..lain kali aku nak buat cadangan supaye buat belakang rumah aku je...senang...bangun pukul 7 mandi2 siap2...jalan kaki je...hahahaha....dah sampai tu hamek kau org macam semut padat! Pelatih dye pulak ade 980 orang mane la aku nak cam EN.ABG SYG..sume sameee jeee aku pulak rabun...memang smart la serentak je..oke lepas dah habis perbarisan tu baru boleh jumpe..mesti korang nak negok gambar kan??yela2 aku bg nak layan gambar dulu!

mengade2..nak sunglasses pulak..nasib baik syg..hikhikhik

mother in law to be..insya-ALLAH aminn (gatai)..amacam sporting tak mak EN.ABG SYG?

oke!EN.ABG SYG memang tak pandai senyum oke..

kauorg jng nak jeles2 aku lempang pakai kaki kang! :p

amacam oke tak?macam pinang di belah 2 kan?ahahahha...tak payah nak geli sangat aku jentik pusat kauorg! cukup la setakat ni kang ade org menyampah pulak kang! peluk cium untuk laling2 ku sekalian...:)


*p/s : ade petua tak kalau tak nak selalu gaduh nan EN.ABG SYG! T_T

Sunday, June 19, 2011

ENTRY BER'PICTURE'

Hye readers ku sayang..erkk oke jangan geli...:04:ahaha...baiklah sekarang kau orang semua refer kepada tajuk..hari ni aku malas saje je nak buat entry bergambar..yela last week kan budak2 cuti sekolah 2 minggu..so banyak la aku pegi amek berkat wedding, anak buah aku cukur jambul,and so on la..aku pun malas nak cite panjang2..kau orang layan kan jela gambar2 ni...

terime kasih tak terhingga kepada abang ipar aku..sebab menyusah kan kite orang untuk turun ke buluh2 ni sebab nak dapat kan shoot yg cantik..konon!hihi..btw,thanks abg syafiq!

ni camera woman aku..hihi..ni adik aku yg last..dye la tolong penuhi hasrat aku nak jadi model tak berbayar..

awek cun mane tah ni...ahahaha..mesti gambar aku!kau orang jangan nak puji lebih2..aku tau aku ni ayu je kan....:08:

aina farisha terlupe pulak..ngah tido..


this is my sibling2..semue perempuan oke :)


ni lah anak buah aku..aina farisha..




Friday, June 3, 2011

flash back story :) p1

Hye readers,how’s are u today my dear??harap2 luorang sume sehat la hedak nye oke?gua harap luorang jangan terkejut la dengan kate ganti diri ke berape tah yang gua gune untuk entry kali ni sebab gua nak bawak luorang sume balik ke 20 30 tahun 7 tahun yg lepas.time tu umur gua 41 14 tahun..form 2..mude lagi beb gua sekarang(ayat sedapkan hati)..oke first of all gua nak tanye luorang sume la..luorang rase gua dulu baik tak?kalau luorang rase gua baik luorang kasi angkat luorang punye tanggan..hehe..oke sudah!lupekan!so terus terang gua cakap,gua dulu baik sangat takde la baik sangat takde la jahat sangat..biase la budak baru nak balajar hidup..nakal!betul la org cakap dalam usia remaje ni kawan la yg paling rapat dengan kite..macam gua jugak..that time gua rase takde sape boleh paham hati and perasaan gua macam membe2 gua.mak same aya gua punye cakap time tu masuk telinge kire keluar telinge kanan..bebel la macam mane pun gua tak amek port punye..tetap dengan keras kepale gua..time tu lepak dengan mambe2 paling paling haven wa cakap same luorang...:29:

Xxxxxxxxxxxxxxx

Form 1 gua baik lg beb..masuk kelas..buat homework cikgu kasi..bawak buku text sampai kekadang gua rase beg sekolah tu lagi berat dari gua..siyes beb gua tak tipu luorang punye..naik form 2 gua dah start menyetan..alamaklum la dah SENIOR sikit..plus pulak mambe2 satu otak..sume boleh pakai..memang menjadi la..even class kiteorang lain2 asal nak meyetan je mesti buat same2...set time cun2 je..pastu kumpul kat port biase..mane lagi belakang tandas la..takde tempat lain punye..dulu gua jahat2 pun takde la sampai hisap rokok ke SOSIAL ke..tu kire dah teruk tu...gua ni biase2 je bende yg selalu gua buat ponteng class..cikgu masuk kot depan gua keluar kot belakang..lagi2 la kalau cikgu geografi gua masuk..tak tau ape hal tah gua memang meyampah erlegik sikit degan cikgu geografi gua tu..gua igat lagi name dye sampai sekarang PN.TANG SUE HA..(tak tau betul ke tak gue eje name dye,tp lebih kurang la)..Pn.Tang kalau u terbace blog i ni i nak mintak maaf sebab selalu ejek u ‘tang tang tang datang bawak kentang’

:16:

Xxxxxxxxxxxxxx

Kejahatan gua tak berakhir sampai situ je..name gua pun dah naik kat bilik displin so even salah sikit pun mesti la orang nampak kan..luorang bayangkan la gua pakai stokin bawah buku lali pun salah (acct memang salah pun)..tp nasib baik gua pakai stokin..kalau gua pakai selipa jepun je amacam?(err,,tibe2)..oke lupekan!selain dari itu gua pernah jugak cover line kalau mamber gua gaduh..tp biase la perempua gaduh mesti tarik2 rambut tarik tudung bagai kan..gua tak join gua join part yg jage pintu toilet..tu aje!betul beb gua tak tipu..siap bagi sokongan kat mambe gua supaye pukul budak tu..padahal gua tak rase pun ape salah budah tu kat kiteorang..tapi sebab dye cantik kerek so kiteorang rase macam ‘kau ni gud2 je kan minah’hehehe..gua pun lupe ape name minah tu..tapi kalau lu bace minah gua nak mintak maaf same lu..peace yea beb...:05:

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Gua rase gua cite sampai sini dulu la..memang la ade lagi..tp boleh tak gua nak buat part 2 pulak..gua bukan la nak cerite keburukankan sendiri..tp gua nak luorang sume jadikan ape yg gua buat ni sebagai teladan..bukan untuk di contohi tapi lebih kepade untuk mengelakkan luorang sume..tambah2 lagi pade luorang yg baru nak menjejakan kaki ke alam remaje...so tunggu lah gua puye stoli moly part 2 pulak..tp cayo la cakap den..den baik orang nyo!

*p/s:kekasih gua jauh di sana.(tibe2):36:

:36:

Monday, April 25, 2011

he my friend,my lover and my everything

Hye readers yg hot lg cantik menawan..oke hari ni tibe2 rase nak meng’polish’ blog aku yg telah sekian lamenye di tinggalkan tanpe khabar berite..yela semenjak bekerje ni kan..aku bizi yg teramat..betul tak tipu..kadang2 makan pun tak sempat..kesiankan??hemm..sedih2..ahaha..oke foget about that,hari ni cerite pasal siDIA (sambil blushing) ahahaha..oke stop!mesti korang ade question mark besar punye kat kepale otak korang asal aku ni tibe2 gedik nak buat entry pasal SI DIA tu..ahaha..meh sini aku kasi jawapan kepade question mark korang tuu..because on 18th april 2011 it’s our 4th anniversary,,dah 4 tahun dah weh..ALLHAMDULILLAH..myb korang akan cakap eleh baru 4 tahun dah kecoh..babe..korang tau tak nak mencapaikan 4 tahun tu macam2 yg kiteorg lalui..susah senang gelak tawa nangis hiba..tak dinafikan lah aku memang selalu bergaduh nan dia..putus tah bape kali tah..tp tak lame..sebulan ke 2 bulan lepas tu mesti sambung balik..so kekadang bile aku ingat balik macam kelakar pulak kiteorg ni tau..hehe

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kekadang aku rase takde sape boleh tahan nan perangai aku yg degil lg kuat mengamuk tak tentu pasal..tu belom kire time menses lg..kalau period pain aku datang,lg teruk dia kene marah..even bende tu tak jadi hal pun untuk aku dan dia..tp rase nak marah tu ade jee..lagi satu,aku cukup berangin kalau dia lepak dengan kawan2 dia tu..aku selalu cakap kat dia macam ni “b..awk tak bosan ke tiap2 hari jumpe org yg same..ade ke bende yg nak di cerite tiap kali jumpe hah?syg pun tak paham la nan awk ni b.” Boleh pulak dia bantai cakaptakpun syg..duduk rumah lagi bosan.” Time tu aku cakap kat korang kalau pecah telur atas kepale aku silap2 boleh masak!punye la hangin aku..mule la time tu cari hal lambat balas msg sejam semenet pun aku dah call..saje nak lepaskan marah aku..tp dia??hadoii...lemah betul aku kalau aku marah2 ni dia boleh buat macam takde pape..siap cakap macam ni lg “nape ni syg?b syg awk sorg je tau”..babe..mane aku tak cair..ahahaha...

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kadang2 bile pk balik ape yg dia buat untuk aku terlalu banyak..cakap je nak makan ape..malam2 pun dia sanggup hantar..macam hari tu aku cakap la “b..sy teringin la nak makan sate.” “sate ape syg?” “sate ayam..emm..sedap nye b.” Pastu boleh dia senyap..aku pun ape lagi...datang la angin aku...call2 tak pick up..mule la aku hantar msg bukan haii..senyap pulak.ade perempuan lain ke kat sebelah awk tu b?” tak balas jugak...geram dah ni...jap lg boleh dia call aku syg..20 cucuk cukup tak?” aku pun macam terkedu jugak..”b beli mee sekali untuk mak.” Aku rase time tu nak menitik air mate aku kalau dia ade depan aku mau aku peluk dia,,hehehe..sometimes i fell like he’s come to me just to fulfill all my wishes...n sometimes I think I was not qualified to be beside her..even dia tak la hensem macam aron aziz or fahrin ahmad tp aku tetap syg kat dia..(comel kan?)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Bukan tak pernah gadoh nan dia,,selalu jugak time dia bad mood aku g kacau ibarat simbah minyak wangi petrol kat api la..ahahaha..tp macam mane pun at last mesti dia pujuk aku...tu yg best tu..

Xxxxxxx

Ucapan untuk awk B :-

- Thanks for being my everything

- Terime kasih sebab sudi hantar makan yg sy mintak di luar jangkaan.

- Terime kasih sebab sudi layan sy macam princess.

- Terime kasih jugak sebab sudi tahan dengan perangai sy ni.

- Thanks for everything b

- I love u more than u can see or u can fell.

- Acct,,bnyk lagi nak cakap kat awk b...tp tak tau how to begin..

- And the very importance is i’m so glad to be yours.

*p/s : please stay away from my lover.the first and the last warning!!

Sunday, March 13, 2011

1000000 CINTA

hye readers,,today i would like to sing,,what??jangan??nanti hujan??!!,, excuse me..ahaha..yela2 aku tak nyanyi...korang la nyanyi..nah hamek kau lagu.. Marshanda-sejuta cinta,,ekceli lagu ni agak jiwang siket,,btw lagu ni best,,more meaning in my life...lirik dye wa cakap lu..tanggkap leleh beb...air mate la bukan hingus oke!,,baiklah aku berhenti membebel...layan ah korang..aku nak majok... :01:..ahahahahaha...



Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Mungkin ini sudah suratan
Engkau dan diriku tak bisa bersama
Mungkin ini sudah suratan
Sudah suratan

Reff:
Jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
Aku disini dengan sejuta cinta untukmu
Jangan kau pergi untuk melupakan aku
Aku menangis karena hidup tanpamu

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Back to Reff: 2x

video


so how??sedih kan?? uwauwauwa..ade 1 part yg aku suke dalam lirik ni...

*Jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
Aku disini dengan sejuta cinta untukmu
Jangan kau pergi untuk melupakan aku
Aku menangis karena hidup tanpamu

sedihkan??hemm..tah lah suke gile lagu ni since first time terdengar... T_T

*P/S : (SUARE ALA2 SEDIH) HAYATILAH......:42:

Thursday, March 10, 2011

kalau lah aku .....


Hye readers,, hari ni nak cite ‘kalau lah aku ade duit’..wahh..macam lah takde duit sngt kan...ahahah..ade la sikit..dalam 50k 50 hinggit..almaklumlah sekarang ni beta kan penanam anggur terhormat..tanam anggur yg takan berbuah2..ahaha...(oke fatehatul stop nagging)

The first thing yg aku nak beli kalau ADE DUIT :

1. KERETA –SUZUKI SWIFT

Wahh..tak beringat kau...ahahaha..yes tu la kereta idaman aku beb...comel macam tuan nye..tp mak aku awal lg dah warning beli kereta yg mahal dan besar mampu di bayar ansuran bulanan nye..contoh :- myvi,viva..lebih kurang la..tak la mahal sangat bulanan nye..kalau aku takde duit mak boleh tolong bayar kan ye tak..logik jugk mak aku ni..ahahaha..


1. LAPPY - APPLE

Yea aku tau korang jerit2 kan..memang la aku ngah pakai vaio..tp aku nak APPLE..bukan tak bersyukur..tp tu lah..perempuankan ade 9 nafsu..so salah 1 nye APPLE LATOP..ayah aku boleh bantai buat lawak..kite g cari kat GIANT je..aku pulak blur..rupe2 nye BUAH APPLE tu...sabar fatehatul..sabar...kepale aku dah berasap je..btw abah,,abah memang lawak :39:

Cantik kan..so readers tolong jangan jeles dengan aku..walaupun aku fakk gile dengan warne pink ni..tp kali ni aku dah terjatuh hati...

NIKKON D3100 @ D7000

Baiklah sekarang aku ngaku...dah terjatuh hati kat bidang potograper ni...bukan ape..gambar yg they all amik pakai dsrl tu cantik sangat..pastu edit pakai photoshop..haven wa cakap lu..boleh berdarah hidung negok..ahaha,,aku kalau negok rase mcm ade buterfly je dalam tummy aku..gile ah!!:31:

HANDBAG – COACH,LV,GUCCI @ PRADA

Waaaaa!!tinggi nye citerase anak pakcik saharil ni..yela sejak bergelar remaja 20-an ni kan..aku pun nak la bergaye..pakai handbag..acehh..ahaha...

Tu je la kot yg aku nak wt mase sekarang ni..tak banyak..tp satu2 hargenye mak dato!!jum lah kite wt add math sikit...ahahaha

Kereta RM 97 000.00

Latop RM 5000

Camera RM 4000

Hand bag RM 3000

JUMLAH RM 109000.00!!!!!!:06:

Mane aku nak cekau duit banyak ni sedangkan dalam purse 100 pun tak sampai..dalam mimpi je lah jawab nye yea cik fatehatul..

*p/s :- tu anggaran je..yg sen2 tak kire lg...sile lah berangan mcm saya!

:03:

Tuesday, February 22, 2011

Musim Panas


hye readers,,hari ni title entry aku "musim panas"..ekceli tak de la sangat nak cite pasal musim panas pun..nak cite musim panas yg buat aku hot..bukan "HOT" ala-ala Jlo tu..tp "HOT" yg rase mcm nak back hand org je...:34:
#################

elly nur dayana

mohd aisy naufal

jng nak jerit2 sangat la.. tau la aku budak2 ni comel..oke let me introduces kat korang..this two budak kecik ni mak aku jage..yelah mcm babysitter tu kan..di samping tu peneman la Emak aku dok sorang2 kat rumah waktu kiteorg study kat oversea asrama dulu..sorang kat ganu..sorang kat pahang..sorang kat n9..akak aku pulak dah ber ‘hubby’..mestilah dok degan hubby dye.. so time Abah aku g keje Emak aku dok sorg la kat rumah..selain menyebokkan dye beliau memasak,membasuh,mengemas..mestilah akan terase sunyi dengan ketiadaan anak2 beliau..that why Emak aku jage this dua org budak kecik..selain peneman Emak aku..dyeorg ni boleh buat Emak gelak,nagis,menjerit2..haha..TAPI!!! aku bukan nak cerite pasal keletah dyeorg ni yg boleh buat aku gelak,nagis or jerit2...tp nak cite pasal keletah dyeorg yg boleh buat aku terbakar di pagi hari..

#############

Suatu pagi yg dingin lg sejuk..agak2 dalam pukul 7.30a.m..time tu lah rase mcm haven gile tido..yelah malam tadi aku tido pukul 3 pg kot..sejak jadi pengusaha anggur yg bertauliah ni memang perlu bersengkang mate sikit..nak carik rezeki barang sesuap dua untuk anak2 ..tett!!itu tipu..yelah aku ngaku on9 sampai pukul 3 4 pagi..dah tido pun pukul 4 pagi kan bangun pun agak2 lewat la..dalam kul 10 11 ke..oke la tu untuk seorang aku yg bergelar anak teruna dara..dah set cantek punye kul 11 bangun cuci muke gosok gigi sarapan..aku bukak sikit mate kerling jam kat dinding “alah..baru kul 7.30..lambat lg..tido balik la”...aku pun terus terlena degan bisik janji manis mu kesejukan yg natural...sedang enak dibuai mimpi dengan farid kamil tibe2 aku rase ade budak kecik jerit..lebih kurang cm ni la dye jerit “mak tengok yayana ni,dye amek car abg!!”.. aku rase kalau letak gelas sebelah dye mau retak gelas tu..bertape tinggi kelantangan suare seorang mohd aisy naufal..aku oke lagi..bukak sikit mate negok jam baru pukul 8.30..awal lagi dari mase yg di tetapkan..aku sambung tido balik...elok baru je arron aziz nak jejak kaki dalam mimpi aku..aku rase ade satu suare yg halus lg nyaring..ni tak lain tak bukan si dayana la ni...memang berdesing telinge aku ni..kauorg boleh bayang tak..tengah fell ni tido..tibe di kacau oleh budak..aku tak kesah kalau dye jerit slow2..ni dye punyr jerit..sederet rumah boleh dengar..aku tak jd nak sambung tido..aku bangun terus pergi kearah suare tu...hajat di hati rase memang nak sekeh bg nasihat sikit..belom sempat aku angkat tanggan bukak mulut Emak dah bersuare.. “ nak marah budak2 tu kenape? Awk tu anak dare bagun la awal..ni selagi matehari tak terpacak jng harap nak bagun..mak saje bg budak2 ni bising..bia awk tu bangun”.. aku pun pergi toilet cuci muke gosok gigi..duduk kat meje makan dan sarapan... ~sekian~

*p/s :- anak dare tak elok bagun lambat....:42:

Wednesday, January 19, 2011

saya tak tau..

nak mengcantik kan blog tapi tak tau bagaimana..any body can help me..nak ade lagu2..tp tak tau..hishh..haha..btw saya akan terus cube dan cube lagi..tapi kalau ade sesiape yg baik hati nak tolong..tolong ah yea...